Teltlanyok.Hu Blogger

 

A blog jelenleg fejlesztés alatt áll,ezért nem érhetö el az összes opció.
A fejlesztéssel sietünk ahogy tudunk,addig kitartás:)

Menü:
[Legújabb Blogok]  [Véletlenszerü]  [Összes Blog]

Boncasztalon Másnaposok 2. - Agos Bejegyzése

 

Boncasztalon Másnaposok 2.
2011-07-20 10:57:28

blog.teltlanyok.com


Az első rész után sejthetjük, nem a finom előkelőségével hódít. Inkább morbid és obszcén poénok tömegével teszik próbára rekeszizmainkat. Várhatóan leszakad a padlás, némelyik súrolja ingerküszöbünket is. Egyszóval szemérmesek kapkodhatják a levegőt. Prűd honfitársaink kénytelenek lesznek elkerekedett szemekkel szentségelni, vagy hisztizni, micsoda duma megy itten. De tegyük a szívünkre kezünket: nem ezt vártuk? Ó… Dehogynem. Ezért elején jöjjön a vélemény, a Másnaposok 2. nagyobbat üt, mint Mike Tyson balegyenese, pedig jó nagy állat a szentem. Jelen sorok írója meg nem titkolja, könnyesre röhögte magát hülye poénjain.
Olyat állítani merész túlzás lenne, hogy a 2009-ben készült Másnaposok minden idők legjobb vígjátéka, de valamit nagyon tudott. Újszerűségével, friss humorával megtette a csodát, képes volt mosolyt csalni arcunkra. S tette mindezt magától értetődően, erőlködés legcsekélyebb jele nélkül. A folytatás is a siker kikövezett útján halad. Todd Phillips rendező okult pár hibájából és jó érzékkel tapintott a lényegre. Las Vegas csillogó világa után más kell, valami különleges. Egzotikus helyszín, még vadabb történet. Lightos krimivonal, csipetnyi rejtély. Fogta hát kábítószertől, piától elzüllött bandáját, majd stábjával filmkészítés ürügyén, de nyilvánvalóan a nyaralás hátsó szándékának pajzán gondolatával átruciztak a mesés Thaiföldre. Nem nyelte el őket Bangkok, az egzotikus, sokszínű város, aminek izzadt, nyüzsgő utcáin lehet kavarni. Szerencsénkre.
Történetmeséléssel nem fogok oldalakat teleírni. Érjük be annyival, lagzi lesz, amire rá kell hangolódni egy kis tábortűz melletti vedeléssel, s a gondok forrása ismét a kellően átdorbézolt éjszaka. A srácok kómásan ébrednek egy lepukkadt szobában, az sem meglepő, hiányzik valaki az illusztris társaságból. Nyomozás indul, meg kell keresni, mert ugrik az esküvő. És az gáz. Bizonyára mindenkiben ott motoszkál a kérdés, vajon mi lehet a fürdőszobában? Hisz az előzmény tigrise után, legalább egy repülőgép anyahajót várhatnánk a fürdőkádban. Nyilván elárulni a széles tájékoztatás érdekében jó lenne, viszont kimerítené a spoiler fogalmát, ezért maradjon homályban. Annyit talán elmondhatok, szépen felpörögnek az események.

Néhány dolog azonban nem tetszett. Amikor Stu Price a csónakban dalra fakadt, az oltári giccses, egyáltalán nem passzol a film hangulatához. Ki is akadtam, majd megfojtottam az előttem ülőt. Szegény nyanya nem is tudta mire vélni, csak annyi bűne volt, nevetett fakutya módon. Aztán picit rágyúrtak a fütyik mutogatására, a transzvesztita pedig erősen durva volt. Ha javasolhatom, ne hétéves gyerekkel menjünk moziba! Sok-sok beszólás és poén is visszaköszönt, valahogy másodjára látni ugyanazokat már kevésbé átütő. Előre érezhető mi fog történni, így elveszett a váratlanság varázsa. Minduntalan az első epizódot juttatták eszembe, csupán a környezet változott.
A Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms és a langyi bájgúnár Mr. Chowt alakító Ken Jeong a hátukon viszik a filmet. Tipikus és megszokott karaktereikkel jönnek. Ami irtó vicces, de néha sok. Galifianakis fizimiskája úgy néz ki, mint aki megevett egy oroszlánt. Majd fűnyíró alá kerül és tar feje rendesen betakarja a vásznat, akár Moszkvát a hó. Ezért is érzem fárasztónak. Néha visszavehetne a takarmány tök fejéből, de az is igaz, személyisége kell, de nagyon. Hiányukban a film félkarú óriás lenne, a pompás forgatókönyv és a jó rendezés ellenére is. Megszerettük a fickókat, nem?

Másnaposok 2. értékelés: A film legyen kötelező tananyag nősülés előtt álló, legénybúcsún fejüket törő egyéneknek. Számukra minden perce szolgálhat tanulságul. Mások vagy imádják, vagy rohadtul utálják, középút szerintem nincsen. Humorát és hadseregnyi poénját tekintve nagyon a szeren van – bár alkalmanként elég messzire mentek – és színészei is szuper nagyot alakítanak. Ugyanakkor nem éri el az első epizód színvonalát. Bizonyára a túlzott megfelelni akarás lehet oka. Viszont ne feledjük, másfél órán keresztül baromi jól mulattat és ez a legfontosabb. Kacagni mentem moziba, nem sírni. Ja. Végén fényképnézegetés!

Értékelés: 7,5/10
BEMUTATÓ ITT

http://www.youtube.com/watch?v=jVd4hJtx8Qk